pupuh

This tag is associated with 1 post

KINANTI

PUPUH KINANTI

Gunung Gedé ngarunggunuk
Pangrango ngadayeuh nagri
kawentrar ka mana-mana
gumelar ratu sajati
seuweu nagri Pajajaran
katelahna Siliwangi

seungitna ratu linuhung
réa weruh gedé wani
teu aya tandinganana
nu mingpin ngaratu nagri
nagri Sunda Pajajaran
eunteungeun ku seuweu siwi

seuweu siwi nu ngaguru
ngaguru ka Siliwangi
ngeunteungan kajembaranana
sangkan wanoh jati diri
jatining teureuh Ki Sunda
omat kadé ulah lali

KINANTI (versi bahasa Indonesia)

Anak kecil terbang jauh
terbangnya di malam hari.
melayang berputar-putar
mencari yang manis-manis
berbagai buah-buahan
apapun yang ditemui.

hehe, apresiasi we éta mah….

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.